Brassica napus napobrassica Välsmakande Kålrot som får gula rovor med grön topp. Sorten passar särskilt väl i grytor, gratänger, wok och givetvis rotmos. Börja skörda ca 3 mån efter sådd. På grund av plantans snabba utveckling passar sorten även att sås på nytt sent under säsongen. Börja skörda ca 3 mån efter sådd. Kålrötter för vinterlagring sås sent och skördas i oktober. Trivs i sol i en fuktighetshållande och väldränerad jord. Kräver vatten och gödning. Gallra tidigt så inte plantorna trängs. Skydda med nät mot angrepp av fjäril, mal och fluga. Förodling: April. Så på fuktad såjord. Täck med jord. Håll fuktigt. Ställ varmt, 22°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Avhärda plantorna innan utplantering. Direktsådd: Maj – Juni. Vattna i såfåran innan sådd. Håll jorden fuktig efter sådden tills groningen har kommit igång. Täck gärna med fiberduk som hindrar eventuella angrepp av skadeinsekter. Skörd: Sept – Okt Plantavstånd, cm: 50 Radavstånd, cm: 40 Planteringsdjup, cm: 2 Livstid: 1-årig Växtläge: Sol Antal frö: 300
Läs mer om Kålrot ’Gelbe Wilhelmsburger’, frö