Gjutjärnsgaller i halvmåneform från Habanero BBQ som passar deras Kamado grill storlek L och andra 47 cm grillar. Gjutjärnsgaller alstrar värme bättre än ett vanligt grillgaller, något som är bra när tillagningstiden är kort som på tex tunnare skivor kött. Bra värme i gallret gör också att vätska bränns bort snabbt så köttet inte blir kokt. Men framför allt ger gjutjärnsgallret från Habanero riktigt fina grillränder! Habanero BBQs tips är att du provar att värma upp din kolgrill med gjutjärnsgallret i upp till 300 grader i minst 15 minuter. Resultatet är att dina galler kommer vara fulla med värmeenergi, och det är då, just då, man lägger på köttbiten för direkt grillning. Det är då du får bästa resultat i smak och presentation. Innan du grillar för första gången på den här typen av galler ska det brännas och oljas in. Det är viktigt att skydda dina grillgaller av gjutjärn från rost. För att undvika detta är det bättre att bränna bort smuts och matrester och med jämna mellanrum pensla
Läs mer om Gjutjärnsgaller För Kamado L Habanero BBQ