Foeniculum vulgare Anissmakande knölar eller dekorativa växter i blomrabatten. Växer regelbundet och skapar knölar som har en mild smak av anis. Passar perfekt i fiskrätter och sallader. Växten får fina, flikiga blad som påminner om dill. Om den får växa utvecklar den de finaste, doftande, limegröna blomflockar som är en prydnad i sommarbuketten eller längst bak i blomrabatten. Både blommor och blad kan användas som kryddört. Knölfänkål är känslig för långa, ljusa dagar som kan medföra att växten går i blom. Så inte för många frön åt gången, men i stället flera gånger under säsongen. Trivs solrikt, i näringsrik, porös jord. Hålls rejält fuktig. Behöver gödning. Kupa jorden runt plantan när den växer. Förodling: April-Maj. Så glest på fuktad såjord. Håll jorden fuktig efter sådden tills groningen har kommit igång. Omplantera när plantorna är stora nog att hantera till 1/kruka i gödslad jord. Ställ ljust och svalt. Utplantera efter frost. Mycket frostkänslig, täck med fiberduk. Direktsådd: Maj-Juni. Vattna såfåran innan sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Håll sådden fri från ogräs. Skörd: Juli – Nov Plantavstånd, cm: 15-20 Radavstånd, cm: 40 Planteringsdjup, cm: 1-2 Höjd, cm: 60 Växtläge: Sol Livslängd: 1-årig Antal frö: 50
Läs mer om Fänkål ’Perfektion’ Ekologiskt frö