Brass. oler. acep. gongylodes Populär kålrabbi med kraftig tillväxt. Får mycket stora knölar (upp till 10 kg) som ändå förblir fina i köttet. Goda lagringsegenskaper. Snittas färsk som sallad, kan ångas eller kokas och användas i gryträtter. Vitaminrik grönsak. Så gärna 2-3 omgångar för att ha tillgång till fräsch kålrabbi under lång tid. Placeras soligt i djup, porös, fuktig, medeltung till tung jord. Vattna regelbundet och gödsla flera gånger under säsongen. Gallra tidigt så inte plantorna trängs. Skydda med nät mot angrepp av fjäril, mal och fluga. Förodling: April – Maj. Så på fuktad såjord. Täck tunt med jord. Håll fuktigt. Ställ varmt, 22°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Avhärda plantorna innan utplantering. Direktsådd: April – Juni. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck gärna sådden med fiberduk vilket ger snabbare groning och hindrar ev. angrepp av skadeinsekter. Skörd: Juli – Okt Plantavstånd, cm: 45 Radavstånd, cm: 40 Planteringsdjup, cm: 0,5 Livstid: 1-årig Växtläge: Sol – halvskugga Antal frö: 100
Läs mer om Kålrabbi ’Superschmelz’, frö