Pak Choi, frö

Pak Choi, frö

Brassica rapa subsp. chinensis Populär bladgrönsak som stammar från kålfamiljen och används mycket i det kinesiska köket. Påminner mycket om mangold men är kortare och de gröna bladen är finare i strukturen. Smaken påminner om en blandning av kinakål och babyspenat. Pak Choi är idealisk i wokrätter, sallader (de späda bladen) eller på grillen. Förodling ger bäst resultat. Trivs bäst i sol – halvskugga i en näringsrik och väldränerad jord. Gallra plantorna. Förodling: Mars – April. Så på fuktad såjord. Täck tunt med jord. Håll fuktigt. Ställ varmt, 22°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Avhärda plantorna innan utplantering. Direktsådd: Maj – Sept. Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Skörd: Juni – Okt Plantavstånd, cm: 25 Radavstånd, cm: 40 Planteringsdjup, cm: 0,5 Livstid: 1-årig Växtläge: Sol – halvskugga Antal frö: 200

Läs mer om Pak Choi, frö

Pak Choi, frö

Fröer

Hitta Fröer även hos:











Rulla till toppen