Rheum rhabarbarum Mogna rabarberstänglar är släta, ca 25 cm långa och röd-gröna till färgen. De skördas genom att stänglarna dras upp ur jorden (får inte skäras). Härlig, fräsch smak som inte bör avnjutas rå, utan tillredd som kompott, marmelad eller i bakverk. I slutet av juni slutar skördeperioden, eftersom plantan under resten av året behöver vila till nästa vår. OBS! rabarberblad är giftiga – endast stänglarna är ätliga efter tillagning. Trivs sol i humusrik, porös och sandig jord. Vattnas och göds regelbundet. Tål dock inte stillastående vatten. Odling av rabarber kräver lite tålamod – men den är värd att vänta på." Förodling: April – Maj . Använd såjord. Håll fuktigt, täck med plast, eller ställ i minidrivhus, ca 18-21°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Skörd: År 2 Maj – Juni Plantavstånd, cm: 75-100 Radavstånd, cm: 75-100 Planteringsdjup, cm: 0,5 Växtläge: Sol Antal frö: 5
Läs mer om Rabarber ’Victoria’, frö
Hitta Fröer även hos: