Smidigt mackjärn tillverkat i gjutjärn som tål hög värme. För tillagning av exempelvis varma mackor över öppen eld. Ta loss den lilla sprinten i gångjärnet och du har två små stekpannor som du kan steka ägg på! Användning: Tvätta smörgåsjärnet med vatten före första användningen. Smörgåsjärnet tål hög värme och alla typer av redskap, även av metall. Använd smör eller olja i järnet för att det ska bli väl instekt. När mackjärnet är instekt behövs bara lite stekfett. Skötsel: Diska för hand med hett vatten utan diskmedel. Smörgåsjärnet för ej diskas i diskmaskin. Torkas med hushållspapper. Fetta gärna in järnet för att undvika rost. Fastbrända matrester kan tas bort och mackjärnet rengöras med stålull (utan diskmedel), eller motsvarande. Därefter bör man steka in järnet igen. Vid eventuell rostbildning gör man på samma sätt.
Hitta Camping Matlagning även hos: